Pages

Tuesday, 29 March 2016

RRB NTPC 2016 Questions asked on 29th March 2016 Morning afternoon

Afternoon shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016: (2nd shift)


1. Swej nahar is in which country?
 Ans. Egypt(Mediterranean Sea to Red Sea).

2. What is graphene?
Ans. Allotrope of carbon.


3.Radar full form?
Ans. RAdio Detection And Ranging.

4. What is umami? 
Ans. 5th basic taste of tongue

5. Highest grand slams winner male?
Ans. Roger Federer

6. Oscar winner director from India?
Ans. Satyajit Ray

7.DPT FULL FORM?
Ans. Diphtheria, Pertussis, Tetanus

8 Which river flows through Karnataka and TN?
Ans. Kaveri

9.2015 TIME person of the year
Ans. Chancellor Angela Merkel

10. Father of geometry
Ans. Euclid

11. Zika virus spread by
Ans. Aedes mosquito

12. Berlin wall demolished in which year?
Ans. 1989.

13. Which language use ideographs?
Ans. China and Japan.

14. SPM full form?
Ans. Suspended Particulate Matter

15. Tallest building in world?
Ans. Burj Khalifa

16. Who gives oath to the President?
Ans. Chief Justice of India.

17. No. of medals for India in 2012 Olympics?
Ans. 6 medals.

18. Kamarup kingdom is in which state?
Ans. Assam.

19. Chief justice of India retirement age?
Ans. 65 years

20. Chemical name of Baking soda?
Ans. Sodium Bicarbonate

21. Lemur are found in?
Ans. Madagascar.

22.  Chandrashekhar Limit is applied to?
Ans. Mass.

23. Bhimbetka caves are approximately how many years old?
Ans. 30,000 years.

24. Maximum gold in olympics by which person?
Ans. Michael Phelps.

25. What is tomato?
Ans. It is a fruit.



Reload/Refresh page, we'll add more questions soon.


Morning shift Questions asked in RRB NTPC 29 March 2016: (1st shift)



1.Last Mughal emperor?

Ans.Bahadur Shah Zafar


2.Environment day


Ans.5 June


3.Which is landlocked country? 


Ans. Liechtenstein


4.Quit India Revolution?


Ans.8 August 1942


6.Thailand currency?


Ans.Thai baht


7.Smallest bone in human body?


Ans.stapes


8.Subhash chandra bose father name ?


Ans.Janakinath Bose


9.Organ that can grow and regenerate?


Ans.liver


10.Where paper invented?


Ans.China.


11.Unesco headquarter?


Ans.Paris


12.Gases Causing greenhouse effect?


Ans.water vapor, carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and ozone.


13.Interpol headquarter?


Ans.Lyon, France


14.'Tee' term associated with which sports?


Ans.Golf


15.Who is Chief justice of India?


Ans.Justice TS Thakur 


16.Who is known as semant(Frontier)  Gandhi?


Ans.Khan Abdul Gaffar khan


17.National song written by?


Ans.Bankim Chandra Chattopadhyay,


18.Where is Kunchilal water falls?


Ans.Karnataka


19.Largest non polar desert in the world?


Ans.Sahara


20.where is the island of Sychelles located?


Ans.Mahe


21.Land locked country?


Ans.Liechtenstein in Central Europe, surrounded by Switzerland and Austria.


22.Pollination by wind is called?

 Ans.Anemophily or wind pollination

23..Brightest star in our sky?

 Ans.Sirius A

 24.A Passage to Infinity: Medieval Indian Mathematics from Kerala and Its Impact written by?

 Ans.George Gheverghese Joseph

 25.Mangalyan launched from?

 Ans.Sriharikota

26.RBI Nationalised in which year?

 Ans. 1949

27.Queen berry rules in which game?

 Ans.modern boxing

28.A Deep crack in glacier is called?

 Ans.crevasse

29.Largest fresh water lake?

 Ans.Lake Baikal

30.Granite is an example of?

 Ans.Igneous

31.Din-i-illahi founder?

 Ans.Mughal emperor Akbar

32. Football world cup team to win maximum no. Of times?

 Brazil.

33. Aurum is which metal?


 Gold

No comments:

Post a Comment